tiistai 28. helmikuuta 2012

Tuppaantuliaiset ja kiitoksen kierre

Meillä vietettiin viikonloppuna laajennuksen tupaantuliaisia. Ruokapöydän ääreen kutsuttiin laajennusprojektin voimajoukot, ja ruuan päälle poreiltiin, saunottiin ja vietettiin iltaa liian nopeasti. Vieraat toivat tuliaisia kukista kiukaaseen, vaikka tuliaisethan oli tuotu aikanaan jo lihas- ja älyvoiman muodossa. Kiitollisuuden kierre on siis sinetöity.
Ruokapöytää koristaa uusi pitkälle pöydälle kudottu poppana ja kevään ensimmäiset tulppaanit.
Salissa tuoksuu myös komea leikkokukkakimppu.
Ja Tiinan viherpeukalon haastaa viehko orkidea.
Vehka-parka ei vielä tiedä tulleensa saattohoitoon ;)
Illallisen erikoisuutena tarjottiin etanoita ja saunan jälkeen kahvin kanssa laktoositonta suklaahyytelötorttua.

Valkosipulietanat 8:lle
  •  Neljä pakastepatonkia 
  • 48 etanaa (6 kpl /etanapannu) 
  • 200 g suolaista voita 
  • 10 valkosipulin kynttä 
  • 1 dl hienonnettua persiljaa 
  • 1 dl raastettua parmesaania  
Paista pakastepatongit. Tee maustevoi sekoittamalla voihin murskattu valkosipuli, silputtu persilja ja parmesaani. Huuhtele etanat kylmällä vedellä lävikössä ja valuta. Lado rumat nilviäiset etanapannuihin, mutta älä anna työvaiheen pilata ruokahalua ;) Nosta nokare maustevoita teelusikalla jokaiselle etanalle, ja jos parmesaania jäi yli niin ripsuttele se pannujen päälle. Paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Pese uuni!

Laktoositon suklaahyytelötorttu 

300 g Pirkka välipalakeksejä
150 g laktoositonta sulatettua margariinia

1 levy Fazerin sinistä suklaata
1 prk laktoositonta ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,5 dl kahvia
4 kpl liivatetta
3 dl laktoositonta vaahdotettua vispikermaa

Koristeeksi esim. hopeakuulia
  1. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sulata margariini ja sekoita se keksien joukkoon. Painele taikina piirasvuokaan.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Keitä kahvit, ja sulata kylmässä vedessä liotetut liivakot kuumaan kahviin.
  4. Sulata suklaa mikrossa.
  5. Sekoita sulatettuun suklaaseen sokeri, vanilliinisokeri, crème fraiche ja kahvi-liivateseos.
  6. Sekoita vaahdotettu kerma suklaaseokseen.
  7. Kaada täyte pohjan päälle, koristele ja nosta jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.
Isäntäpari nautti, vieraat viihtyivät ja vain yksi väsyi pöydän alle.

Tää on oikeastaan "Dagen efter".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti